Dizajne të karrigeve që nuk i keni parë ndonjëherë

Deri në shekullin XVI, karriga ishte një pajisje të cilën nuk mund ta kishte gjithkush në shtëpi. Ajo ishte simbol i dinjitetit dhe i madhështisë.

Megjithatë, pas kësaj periudhe karriga bëhet një artikull që përdoret anembanë dhe ditëve të sotme kemi dizajne kreative të shumta. Njokis.com ju sjell disa nga dizajnet më mahnitëse.

Karriga e prerë: “Karriga e prerë” ka vetëm një këmbë të pathyer dhe krijon një iluzion optik që do të bjerë. Sidoqoftë, një pllakë e fshehur nga një qilim i trashë lejon një vend të fuqishëm të pjerrët.

karrigeve

Karriga laps: Shumë lapsa janë bashkuar për të formuar një karrige me pamje mahnitëse.

karrigeve

Karriga me figurë peshku: Kreatori ka marrë sardelet e vegjël të prishura dhe përmes procesit të hedhjes së dyllit të humbur, janë krijuar peshq të ngurtë alumini nga homologët e tyre të ngrënshëm.

karrigeve

Karriga e zbrazët: Kjo karrige 5 metra e gjatë u dizajnua për Amnesty International dhe simbolika e saj lidhet me mungesën e liris së shprehjes, burgosjes së gazetarëve dhe të gjithë atyre që u cenohet kjo e drejë.

karrigeve

Karriga kafe: Përmban elemente të dizajnit funksional dhe dekorativ. Ulësja duket si një siluetë e një filxhani të kafesë, vegëza e së cilës mund të përdoret për të varur çantën.

karrigeve

Lulja e mrekullueshme: E bërë nga flegrat e buta të thella të pëlhurës mikrofibre të punuar me dorë në një baze çeliku, karrigja merr pamje të mahnitshme nga dizajni dhe ngjyrat.

karrigeve

Karriga me shirita: Iluzion gravitacional. Një fantazi e përmasave optike të shkëlqyera. Këto karrige fluturojnë midis natyralizmit dhe industrisë në një shtrat të pamundësisë.

karrigeve

Spërkatësja: Spërkatjen e ujit në sipërfaqe ujore dhe pamjen që krijohet aty, dizajneri Michael Wendel e ka paraqitur me anë të dizajnit të karriges.

karrigeve

Karriga tunel: Përmes lakimit të tubave metalikë pastaj duke i mbështjellë përreth me shirita elastikë e duke e mbyllur me velcro është krijuar kjo karrige.

karrigeve

NJOKIS IDEA