Fëmija juaj nuk ushqehet si duhet? Kjo është zgjedhja

shpesh
Fëmijët mund të na shkaktojnë probleme të mëdha kur vendosin të mos ushqehën. Në të njejtën kohë ushqimi është shumë i nevojshëm për një zhvillim sa më të mirë të trupit në fazën e rritjes. Më poshtë gjeni zgjedhjen se çka duhet të bëjmë që fëmija jonë ta shtojë oreksin dhe të ushqehet sa më shumë. 

 

1. Përdorni sirupa që përmbajnë vitamina që shtojnë oreksin

pactoli

Sirupat si “Pactol Apetito” është një sirup me bazë organike që nxit fëmijën tuj të ushqehet në mënyre të rregullt. Këto vitamina forcojnë femijën tuaj dhe e nxitin fëmijën tuaj të ushqehet më shumë dhe më shëndetshëm.

 

2. Kurrë mos e kaloni mëngjesin

mengjesi

Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm jo vetëm për të rriturit por edhe për fëmijën. Një mëngjes i shëndetshëm dhe i bollshëm është një fillim i mirë i punës së metabolizmit.

 

3. Shtoni sa më shumë hekur ushqimit tuaj

hekuri

Sipas studimeve të fundit është zbuluar se hekuri është njëri nga faktorët kyç në ngritjen e apetitit. Ushqimi i rregullt me hekur ndikon dukshëm në rritjën e oreksit. Ushqimet si: Spinaqi, Brokoli, Pasulja etj. kanë përmbajtje të lartë të hekurit.

 

4. Gatuani më shumë ushqime që përmbajn zink 

Zinku është zgjethja kur fëmija juaj i largohet ushqimit. Sa më shum produkte që përmbajnë zink aq më shumë shtohet oreksi për ushqim. produktet që përmbajnë zink jane: Midhjet, Mishi i kuq, Kërpudhat, lejthit etj.

 

4. Sa më shpesh të servohet ushqimi

shpesh

Gjithmonë provoni të mbani fëmijën tuaj aktiv në ushqim. Qoft me puding të shëndetshëm qoftë me ushqime të rëndomta ushqimi sa me i shpeshtë ndikon pozitivisht në ngritjen e oreksit.