Po ndërtohet statuja më e lartë në botë, Indi

po

Statuja e Unitetit, që do të jetë statuja më e lartë në botë kur të përfundojë, ka bërë përparim të rëndësishëm në ndërtimin e saj.

Projektuar nga Michael Graves Architecture & Design, Statuja e Unitetit do të jetë 182 metra e gjatë dhe do të paraqesë Vallabhbhai “Sardar” Patel, zëvendëskryeministrin e parë i Indisë. Gati dy herë më e lartë se Statuja e Lirisë, projekti i Statujës së Unitetit do të përbëhet gjithashtu nga një hotel, kopsht përkujtimor, qendër vizitorësh dhe kilometra rrugësh dhe ura për të lidhur statujën me qytetin Kevadia të Indisë.

Statuja e Unitetit është duke u ndërtuar në ishullin Sadhu-Bet, rreth 3.5 kilometra në jug të Dam Sardar Sarovar në lagjen Narmada të Gujarat. Projekti udhëhiqet nga Kryeministri i tanishëm i Indisë, Narendra Modi, për të promovuar rëndësinë e arritjeve të Sardar Patel në luftën e Indisë për pavarësi.

Statuja qëndron në një bazë që do të strehojë një qendër të vizitorëve dhe një sërë sallash të dedikuara për Sardar Patel dhe historinë e pavarësisë së Indisë. Një hapësirë për vëzhgim do të vendoset gjithashtu në gjoks të statujës, duke ofruar pamje panoramike të lumit Narmada dhe Sanctuary Shoolpaneshwar Wildlife, peisazhet e gjelbëruara të të cilëve rrethojnë vendin.

Brenda gjoksit të statujës, vizitorët do të jenë në gjendje të shohin detajet strukturore të mikro-paneleve që krijojnë skulpturën masive, duke u dhënë atyre mundësinë për të parë se si u formua statuja.

NJOKIS IDEA